Ons team

Hieronder ziet u alle medewerkers. We hebben medewerkers die Rechten, Sociale studies en Sociaal Pedagogisch Hulpverlening gestudeerd hebben. Wij zijn trots op ons team en hun inzet voor onze cliënten.


Over ons

Wie zijn wij? 

Bewindvoeringskantoor Noord-Brabant is opgericht in 2013. Wat heel klein begon is langzaam uitgegroeid tot een mooi veelzijdig team dat beschikt over verschillende expertises. We hebben medewerkers die Rechten, Sociale studies en Sociaal Pedagogisch Hulpverlening gestudeerd hebben. Dit maakt dat we u goed kunnen bedienen.

Ervaring

We hebben ruime ervaring met complexe problematieken. Denk aan financiële problemen in combinatie met andere psychische of lichamelijke beperkingen. We leveren maatwerk en we proberen cliënten mee te laten werken aan een oplossing voor hun problemen. Het doel is dan ook om zo kort mogelijk het bewind in te stellen en de gestelde doelen zo snel als mogelijk samen te behalen. Dat betekent dat we tijdens het bewind ook zullen werken aan zelfredzaamheid.

Het komt helaas ook voor dat een traject enkele jaren kan duren doordat iemand er nog niet aan toe is het zelf over te nemen.

Maatschappelijk opvang

We hebben ervaring in het samenwerken met opvanglocaties. Denk aan cliënten die (tijdelijk) in een instelling verblijven en/of in een begeleidingstraject zitten zoals Neos, Traverse of GGzE.

Ook cliënten die in een 24 uursvoorziening verblijven, zoals de Schakelring, Volckaerts, Maatschappelijk Opvang Den Bosch kunnen we goed bedienen omdat we thuis zijn met de regels van de opvang.

Tevens cliënten die dakloos zijn, maar wel op korte termijn zelfstandig kunnen gaan wonen, kunnen bij ons terecht.

Sociale bewindvoerders

We zijn een sociale bewindvoerder die de belangen van de cliënt voorop stellen. Dit betekent dus dat we snel en efficiënt handelen. Mocht een onderbewindstelling alléén een onvoldoende maatregel zijn, kan mentorschap ter aanvulling wellicht meer passend zijn. Indien nodig kunnen we later altijd nog een maatregel aanpassen. Uiteraard in overleg.

Talen

We hebben ook medewerkers die de talen Arabisch en Berbers spreken. Zo kunnen we ook mensen uit deze bevolkingsgroep goed bedienen. Ook maken we gebruik van tolkdiensten zodat we cliënten kunnen bedienen die bijv. de Nederlandse taal nog niet machtig zijn. Denk aan bijv. cliënten uit Syrië, Somalië, Polen etc.

Branchevereniging

We zijn lid van Horus de branchevereniging voor professionele bewindvoerder en inkomensbeheerders. Deze vereniging behartigt de belangen van professionele bewindvoerders en inkomensbeheerders en bewaakt de kwaliteit van onze dienstverlening.