UW MENTOR VOOR DE REGIO EINDHOVEN


BKNB staat bekend om haar prettige mentoren, die er alles aan doen om uw zorgbelangen zo goed mogelijk te behartigen. Wij hebben jarenlange ervaring en zijn gevestigd in Eindhoven. Echter werken wij door heel Noord-Brabant.

Benieuwd naar de mogelijkheden? Neem dan direct contact met ons op of lees hieronder meer informatie over mentorschap.

  • Onze medewerkers spreken Nederlands, Syrisch, Arabisch en Berbers
  • Intakegesprek bij u thuis
  • Full-service, betrouwbaar en goed bereikbaar
  • Altijd een oplossing op maat
  • Actief in heel Noord-Brabant

Wat is mentorschap?


Mentorschap is een beschermende maatregel voor mensen die wegens omstandigheden zelf niet goed beslissingen kunnen nemen over zaken als verzorging, verpleging, behandeling of begeleiding. Een mentor behartigt dus de zorgbelangen van de cliënt, bijvoorbeeld bij de afwezigheid van een belangenbehartiger in de directe omgeving van de cliënt.

Bent u op zoek naar een professionele mentor in regio Eindhoven of Noord-Brabant? Wij bieden u de professionele hulp en ondersteuning die u nodig heeft. Neem vrijblijvend contact met ons op. We vertellen u graag hoe we u kunnen ondersteunen bij het maken van de juiste keuzes.

Mentorschap of curatele?


Houd er rekening mee dat mentorschap alleen mogelijk is wanneer u of de persoon waar het om gaat niet onder curatele staat. Dit heeft te maken met de handelingsbekwaamheid. Een ieder van 18 jaar of ouder is volgens de wet handelingsbekwaam, behalve wanneer u onder curatele staat. 

Zodra u gebruik maakt van mentorschap ontvangt u hulp, en blijft u zelf nog altijd handelingsbekwaam. We kunnen u echter op een uitstekende manier ondersteunen bij persoonlijke beslissingen, of u via het mentorschap begeleiden naar een situatie waarin u uiteindelijk weer volledig op eigen benen kunt staan.

Bewindvoering en mentorschap combineren? Dat kan!


Een mentor behartigt uw zorgbelangen, niet uw financiële belangen. Uiteraard is het wel mogelijk om mentorschap te combineren met een bewindvoering. Bijvoorbeeld op het moment dat u niet de mogelijkheid heeft om uw financieel te redden. Het bewind zorgt er samen met het mentorschap voor dat u de juiste hulp ontvangt, om op een goede manier keuzes te kunnen maken. We zorgen er wat dat betreft graag voor dat u financieel stabiel wordt of blijft. Ook hiermee kunnen we u perfect van dienst zijn.

Wat kost mentorschap?


De kosten voor mentorschap worden jaarlijks door de overheid vastgesteld en zijn gelijk voor alle kantoren in Nederland. Deze kosten komen in principe voor rekening van de cliënt. Heeft u echter geen inkomen of een inkomen rond bijstandsniveau, waardoor u de kosten van mentorschap niet zelf kunt dragen? Dan kunt u een beroep doen op gedeeltelijke of complete vergoeding uit de bijzondere bijstand. We vertellen u graag meer over deze regeling. Neem contact met ons op om te ontdekken of ook u hier recht op heeft.

Kijk voor meer informatie op onze tarievenpagina.

MENTORSCHAP? WE ZIJN U GRAAG VAN DIENST


Wilt u meer weten over het mentorschap, of direct een aanvraag doen? Neem vrijblijvend contact met ons op, dan vertellen we u graag meer over de mogelijkheden.

Hulp en advies