Uw bewindvoerder voor de regio Eindhoven


BKNB is een bewindvoeringskantoor met vele jaren ervaring. Wij zijn gevestigd in Eindhoven en werken door heel Noord-Brabant. Wij zorgen dat u zo snel mogelijk weer op eigen benen kunt staan. Benieuwd naar de mogelijkheden? Neem dan direct contact met ons op of lees hieronder meer informatie over bewindvoering.

  • Onze medewerkers spreken Nederlands, Syrisch, Arabisch en Berbers
  • Intakegesprek bij u thuis
  • Full-service, betrouwbaar en goed bereikbaar
  • Altijd een oplossing op maat
  • Actief in heel Noord-Brabant

Wat is bewindvoering?


Wanneer u als gevolg van een problematische schulden of verkwisting, geestelijke of verstandelijke beperking, verslaving, ziekte of ouderdom niet langer in staat bent uw financiële zaken te beheren, dan kunt u uw financiën uitbesteden aan een professionele bewindvoerder. 

Bewindvoering wordt ook wel beschermingsbewind of onderbewindstelling genoemd. De bewindvoerder helpt u om uw financiële belangen te behartigen. Hij/zij beheert uw inkomen en zorgt dat alle vaste lasten worden betaald.

Wij zorgen ervoor dat u de voorzieningen krijgt waar u recht op heeft, zoals: huur– en zorgtoeslag, voldoende inkomen, kwijtscheldingen van gemeentelijke belastingen, etc. 

Tevens verzorgt de bewindvoerder uw belastingaangifte en treft regelingen met eventuele schuldeisers.  In geval van problematische schulden, begeleiden wij u naar een schuldhulpverleningstraject. 

De bewindvoerder moet jaarlijks rekening en verantwoording afleggen aan de kantonrechter. Op deze manier draagt de rechter, samen met de bewindvoerder, de zorg om uw financiën op een verantwoorde wijze te beheren. 

Wat kost een bewindvoerder?


In veel gevallen is de dienst bewindvoering voor u kosteloos. Bij een inkomen rond bijstandsniveau is het namelijk mogelijk een beroep te doen op de bijzondere bijstand via uw gemeente. Hiermee worden uw kosten voor bewindvoering gedeeltelijk of geheel vergoed. Bent u benieuwd of u hiervoor in aanmerking komt? Neem gerust contact met ons op! Kijk voor meer informatie op onze tarievenpagina.

Hoelang duurt een bewind?


Veel mensen denken (onterecht) dat een bewind levenslang duurt. Dat is gelukkig lang niet altijd het geval. Het is ons doel om u verder te helpen en (indien mogelijk) ervoor te zorgen dat u financieel weer snel op eigen benen kunt staan. De precieze duur van het traject hangt af van uw persoonlijke situatie. 

Hulp nodig? Wij zorgen voor financiële rust


Bent u benieuwd wat wij voor u kunnen betekenen? Neem vrijblijvend contact op voor meer informatie of advies. Wij vertellen u graag hoe we u kunnen helpen bij het creëren van meer financiële rust.

Hulp en advies