Uw curator voor regio Eindhoven en Noord Brabant


BKNB is een curator met jarenlange ervaring, gevestigd in Eindhoven. Wij werken door heel Noord-Brabant. Curatele is een zaak met veel verantwoordelijkheden. Wij gaan hier te allen tijde uiterst zorgvuldig mee om. Zo weet u zeker dat u in goede handen bent. Benieuwd naar de mogelijkheden? Neem dan direct contact met ons op of lees hieronder meer informatie over curatele.

  • Onze medewerkers spreken Nederlands, Syrisch, Arabisch en Berbers
  • Intakegesprek bij u thuis
  • Full-service, betrouwbaar en goed bereikbaar
  • Altijd een oplossing op maat
  • Actief in heel Noord-Brabant

Wat is curatele?


Curatele is een beschermende maatregel voor iemand die niet zelf voor zijn persoonlijke en financiële belangen kan opkomen. Iemand die onder curatele staat is handelingsonbekwaam. Vanaf dat moment kunt u niet zomaar meer financiële beslissingen nemen, u heeft daar toestemming voor nodig van de curator

Het kan gaan om het kopen of huren van een huis, het aanschaffen van een auto of het afsluiten van een contract. Ook andere financiële keuzes dient u eerst voor te leggen aan uw curator. 

Een kantonrechter spreekt overigens alleen curatele uit als andere beschermende maatregelen zoals bewindvoering of mentorschap (al dan niet gecombineerd) niet toereikend genoeg zijn voor de specifieke situatie.

Bent u onder curatele geplaatst, of bent u benieuwd naar wat dit inhoudt? We kunnen u van dienst zijn met curatele, om de juiste financiële beslissingen voor u te nemen en toe te werken naar een meer stabiele toekomst. Neem contact op voor vrijblijvend advies of lees snel verder voor meer informatie.

Curatele omzetten naar bewind of mentorschap?


Stond u onder curatele en is dat nu niet langer het geval, maar wenst u nog wel gebruik te maken van ondersteuning met het oog op uw financiële situatie? Dan kunt u ervoor kiezen om na de beëindiging van een ondercuratelestelling voor een bewind of mentorschap te kiezen. Dit kan u helpen om verder toe te werken naar een situatie waarin u uiteindelijk financieel gezien weer op eigen benen kunt staan.

Het is overigens niet mogelijk om curatele te combineren met een bewind of mentorschap, aangezien u voor deze twee laatste gevallen handelingsbekwaam dient te zijn

Wat kost de hulp van een curator?


De kosten voor curatele worden jaarlijks vanuit de overheid vastgesteld. Deze kosten komen voor rekening van de cliënt. Uw kosten zijn dus bij alle kantoren gelijk. Kunt u de kosten van curatele niet zelf betalen in verband met een beperkt inkomen of een beperkt eigen vermogen? Dan heeft u mogelijk recht op gedeeltelijke of volledige vergoeding dankzij de Wet Bijzondere Bijstand. Bent u benieuwd of u hiervoor in aanmerking komt? Dat zoeken we graag voor u uit. Neem hiervoor contact met ons op, onze medewerkers helpen u graag verder.

Kijk voor meer informatie op onze tarievenpagina.

Curatele? We helpen u graag verder!


Zoekt u een curator in Eindhoven of regio Noord-Brabant, bijvoorbeeld met het oog op een ondercuratelestelling die u boven het hoofd hangt? Wij zorgen ervoor dat we de juiste beslissingen nemen over uw financiële situatie. Dit zal er uiteindelijk toe leiden dat u er financieel weer bovenop kunt komen. Uiteraard vertellen we u graag meer over de mogelijkheden en de zaken waar u rekening mee dient te houden.

Neem vrijblijvend contact op voor meer informatie of advies. Wij vertellen u graag hoe we u kunnen helpen bij het creëren van meer financiële stabiliteit. 

Hulp en advies